הסתיימה פגישת יו"ר ההסתדרות ניסנקורן עם ארגוני הנכים

בפגישה מיוחדת שכינס היום יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן בהשתתפות ארגוני הנכים, בכירי ההסתדרות ונציגי הוועדים, בנוגע להמשך המאבק למען הנכים, אמר יו"ר ההסתדרות כי: "הדגש הוא לא על השביתה אלא על מציאת פתרון משותף, אם לא תהיה ברירה נכריז סכסוך עבודה כללי". כמו כן, הוקם לראשונה צוות משא ומתן מטעם ארגוני הנכים שיהיה שותף ליו"ר ההסתדרות. ניסנקורן: "חייבים לייצר מצב שאנחנו רואים את המשבר מאחורינו ואופק קדימה של תקווה"

"אני חושב שכל אזרח ישראלי שמסתכל בראי ושואל אם סכום של 2,400 שקלים מאפשר קיום בכבוד, התשובה היא לא. לא צריך בימ"ש עליון אלא הגיון ישר". כך אמר היום יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן בפגישה מיוחדת שכינס עם ארגוני הנכים, נציגי הוועדים ובכירי ההסתדרות, בנוגע להמשך המאבק למען הנכים. "האמירה ככלות כוחי אל תעזבני, זהו ציווי מוסרי של כולם, גם של ממשלת ישראל וגם של ההסתדרות, ולכן אנחנו במאבק אתכם, בלב ובנפש. זהו מאבק מוצדק ונכון, לא רק בשביל אנשים עם מוגבלות אלא לכל החברה הישראלית".

יו"ר ההסתדרות ניסנקורן אמר בפגישה כי "הדגש הוא לא על השביתה אלא על מציאת פתרון משותף", וציין כי "אם לא תהיה ברירה נכריז סכסוך עבודה כללי". ניסנקורן התייחס בדבריו גם לעקרונות המרכזיים המחייבים את המשך המאבק על העלאת גובה הקצבה, בהם: שיטת ההצמדה, עידוד יציאה לעבודה וחלוקת הקצבה.

"השיטה של הצמדה למדד היא לא נכונה. אם היום אתה במצב מסוים, לא תדע שמחר תלך אחורה. אנחנו רוצים לעשות תיקון שיהיה תיקון היסטורי. הקצבה תהיה צמודה לשכר הממוצע במשק באופן שהפערים לא יגדלו מחדש", אמר ניסנקורן.

"העיקרון השני הוא עידוד יציאה לעבודה. נכון שעקרון זה מורכב וקשה יותר למימוש וליישום כי זה עקרון שמצריך להכשיר גם את האוכלוסייה האזרחית, העובדים, המעסיקים, וגם את האנשים עם מוגבלות, אך זה עיקרון שאסור לוותר עליו. השיטה הנהוגה היום מייצרת מוטיבציה שלילית לצאת לעבודה ואת הנושא הזה צריך לתקן".

"העיקרון שלישי הוא עיקרון הקצבה ועקרון החלוקה של הקצבה, איפה היא נכנסת - בבסיס או לא. בחלק הזה אנחנו צריכים לדעת שבסופו של דבר יצטרכו לקבל החלטות קשות, שהן לאו דווקא צדק אבסולוטי. האמירה נכה לא חצי בן אדם יש בה אמת מוסרית אבל יש גם אילוצים. צריכים לראות בסופו של דבר מה מסגרת התקציב ולהיות ריאליים. בתוך המסגרת התקציבית צריכים להבין איך מחלקים אותה, לאיפה זה נכנס ובכמה פעימות, איך מעגנים את זה באופן שזה יתקיים בצורה אמיתית ולא יישאר רק על הנייר. ראיתי החלטות ממשלה שבסופו של דבר לא יושמו ואנחנו צריכים לוודא שפה יש משהו שקורם עור וגידים ומיושם בפועל".

ניסנקורן הדגיש כי נדרשת הסכמה רחבה בין כל השותפים למאבק בנוגע לאופן החלוקה של המסגרת התקציבית: "החלוקה צריכה להיות כמה שיותר אוניברסלית ולהבטיח חלוקה ודאית".

במסגרת המפגש, הוקם לראשונה צוות משא ומתן מטעם ארגוני הנכים שיהיה שותף ליו"ר ההסתדרות, הצוות כולל את אלכס פרידמן, אבי אורן, נעמי מורביה, עמיחי טמיר, דורון יהודה וגיא שמחי.

בישיבה המיוחדת שכינס יו"ר ההסתדרות, השתתפו בין היתר: ראש מטה המאבק למען הנכים נעמי מורביה, יו"ר עמותת "נכה, לא חצי בן אדם" אלכס פרידמן, יו"ר ארגון נכי הפוליו וחבר הנהלת פורום ארגוני הנכים דורון יהודה, נציג הפעילים "הנכים הופכים לפנתרים" – עו"ד גיל גולדרייך, יו"ר עמותת עוצמה פורום ארצי למשפחות נפגעי נפש – סילבי מדניקוב, מנכ"ל המרכז לעיוור בישראל – נתי ביאליסטוק כהן, יו"ר עמותת מזור שמחה בניטה, יו"ר מכון עמרם ויו"ר הוועדה לקידום זכויות אנשים עם מוגבלות בלשכת עורכי הדין – עו"ד איתן עמרם, ונציגים רבים נוספים.

לצד נציגי ארגוני הנכים, בישיבה המיוחדת לקחו חלק גם מזכ"ל הסתדרות המורים יפה בן דוד ויו"ר ארגון המורים רן ארז. בין בכירי ההסתדרות ונציגי הוועדים, שהגיעו להביע תמיכה: יו"ר אגף ארגון ומרחבים בהסתדרות אבי יחזקאל, יו"ר הסתדרות עובדי המדינה אריאל יעקובי, יו"ר הסתדרות האחים והאחיות בישראל אילנה כהן, יו"ר איגוד עובדי התחבורה אבי אדרי, יו"ר הסתדרות הגמלאים שמוליק מזרחי, הממונה על תעסוקת עובדים עם מוגבלות בהסתדרות גיא שמחי, יו"ר ההסתדרות במרחב ת"א גרשון גלמן, יו"ר ההסתדרות במרחב ירושלים דני בונפיל, יו"ר ההסתדרות במרחב חיפה משה מזרחי, יו"ר ועד העובדים הארצי בחברת החשמל מיקו צרפתי ונוספים.